Let op! De groepsactiviteiten zitten nog in een ontwikkelingsfase. Wilt u meedoen aan een try-out? Dat kan voor een zacht prijsje!

Groepsactiviteiten

Bij de Beatrixhoeve kunt u terecht voor verschillende groepsactiviteiten. Uitdagende en unieke groepsactiviteiten waarin natuur, schapen en samenwerking centraal staan. Bent u op zoek naar échte teambuilding in échte natuur? Kom dan naar de Beatrixhoeve!

Alle activiteiten rond de schaapskuddes worden georganiseerd met respect voor mens, dier en natuur. Beleving en authenticiteit staan voorop.

Gastvrijheid en authenticiteit

Bij iedere activiteit wordt u éérst welkom geheten in de ontvangstruimte van de Beatrixhoeve. Hier wordt u hartelijk ontvangen onder het genot van koffie, thee, fris en een stuk echte Limburgse vlaai.

Als u voor een langere tijd op de Beatrixhoeve aanwezig bent kun u ook genieten van een boerenlunch met lamshapjes of ons diner de lamspreuverie.

In onze keuken wordt gewerkt met echte producten. Natuurlijk staat het lam centraal op de kaart in al zijn vormen. Van eenvoudige snack tot uitgebreid hoofdgerecht. Voor vegetariërs en voedselallergieën (bijvoorbeeld gluten) kunnen in overleg speciale gerechten worden bereid.

Maatwerk

Iedere groep is anders. Ieder persoon heeft andere wensen. Daarom vinden wij het erg belangrijk om persoonlijk contact met u te hebben. Wat verwacht u van ons? Zijn er zaken waar rekening mee moet worden gehouden? Wij werken graag met u samen om het ideale programma voor u samen te stellen!

BEZOEK DE BOERDERIJ

Bezoek de Beatrixhoeve, dé thuisbasis van de schaapskuddes van Landschapsbeheer de Wassum. Op de boerderij krijgt t u een multimedia presentatie te zien over schapenbegrazing, natuurbeheer en duurzame landbouw, gegeven door een van de schaapsherders. Ook krijgt u een rondleiding op de boerderij, de stal en het bijbehorende landgoed. Tijdens deze rondleiding worden de onderwerpen van de presentatie meteen in de praktijk bekeken.

Het doel van deze activiteit is het bewust worden van zaken rondom natuurbeheer, schapenbegrazing, duurzaamheid en landbouw. Deze informatie is voor uw persoonlijke ontwikkeling zeer waardevol: welke rol heeft natuur in mijn leven? Wat voor meningen heb ik? Hoe kom ik aan mijn kleren en eten? Waar wil ik voor staan als persoon en organisatie?

Duur: 2 uur
Maximaal 50 personen

DEMONSTRATIE VAN DE HERDER

Ooit al eens willen zien hoe het op één na oudste beroep van de wereld ten uitvoer wordt gebracht? Wilt u van dichtbij meemaken hoe een herder een schaapskudde drijft? 

In deze demonstratie krijgt u te zien hoe een deskundige herder het lukt om een schaapskudde een natuurgebied te laten begrazen. Verschillende onderdelen van het hoeden worden uitgebreid behandeld in deze demonstratie.  Tijdens deze demonstratie zult u kennis maken met de dagelijkse gang van zaken voor een schaapsherder in de natuur.

Duur: 2 uur
Maximaal 50 personen

SCHAPEN APK

Schapen zijn levende dieren en dat vraagt aandacht. De schapen hebben net als mensen en de herdershond goede dagelijkse zorg nodig. Sommige schapen hebben daar net wat meer aandacht voor nodig. Daar komt u in het verhaal!

Tijdens deze activiteit assisteert u bij het verzorgen van de schapen die op stal staan. Denk hierbij aan schapen scheren, wassen, pootverzorging, lammetjes de fles geven en nog veel meer. De schapen zullen u dankbaar zijn.

Maar let op! De schapen hebben hier niet altijd zin in. Creativiteit, communicatie en een goede samenwerking zijn vereist om deze verassend snelle dieren te voorzien van de beste verzorging. U en uw groepsgenoten zijn samen met een schaapsherder verantwoordelijk voor de schapen op stal.

Duur: één dagdeel
Maximaal 10 personen per medewerker

OP STAP MET DE HERDER

Het verplaatsen van een schaapskudde is geen gemakkelijke opdracht. Toch is het lopen met een schaapskudde veel prettiger voor de dieren dan transport in een veewagen. De herder loopt dagelijks samen met zijn herdershond een schaapskudde van gebied tot gebied. U en uw groep kunnen hem hier goed in ondersteunen! Door middel van goed teamwork en duidelijke communicatie kunt u ervoor zorgen dat de kudde veilig en effectief naar het volgende gebied wordt gedreven.

De tochten die de schaapskuddes moeten lopen variëren van kleine wandelingen tot grote trektochten. Afhankelijk van uw tijd en conditie gaat u mee op stap. Bij de grote trektochten kan in overleg ook een boerenlunch met lamshapjes worden ingepland. Een kleine tocht vind bij ons landgoed plaats. Een grote tocht gaat naar het Swalmdal of naar de Meinweg. Op de Meinweg wordt de adembenemende IJzeren Rijn bewandeld.

Duur: één dagdeel (kleine afstand), twee dagdelen (grote afstand)
Maximaal 20 personen (beide)

BEVERPAD

Verharde wegen vindt u niet in de echte natuur. Daar vindt u natuurlijke paden gemaakt door dieren. Het beverpad is dé natuurwandeling. Samen met een gids verkent u via een ruig pad de leefgebieden van bevers, reigers, wilde zwijnen, dassen, reeën en nog veel meer. De tocht brengt u langs vennen, zompen, natuurlijke beken en prachtige natuurlandschappen. Beleef het zelf!

Tijdens de tocht is onderling overleg erg belangrijk. U moet namelijk duidelijk met uw groepsgenoten communiceren op enkele plaatsen. Waar kan ik staan in een zompig gebied, waar niet? U bent samen met uw groep ervoor verantwoordelijk dat niemand natte voeten krijgt! Laarzen zijn ook geen overbodige luxe.

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen

AVONTUURLIJK PAD

Bij het avontuurlijke pad bepaalt u de weg door de natuur! Tijdens deze tocht komt u verschillende hindernissen en blokkades tegen. Hoe u hier mee omgaat, is aan u en uw groep. Onverwachte tegenslagen kunnen net als in het echte leven achter iedere hoek schuilen. Creativiteit en daadkracht zijn nodig om dit pad te overwinnen! Wie ziet er problemen? Wie ziet er oplossingen? Kom er achter op het avontuurlijke pad!

Bent u met uw groep avontuurlijk aangelegd? Durft u een uitdaging aan? Bent u benieuwd wie van nature welke taak op zich neemt? Een avontuurlijk pad met hindernissen is hier bij uitstek geschikt voor. Wie weet, ontdekt u de Freek Vonk in uzelf!

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen

WORKSHOP NATUURBEHEER

Natuurbeheer met schaapskuddes gaat niet alleen over begrazen. Er zijn vele klusjes die naast het hoeden moeten worden verricht. Zowel in het natuurgebied, als op stal, als op het landgoed. 

U en uw groep krijgen de verantwoordelijkheid over een stuk terrein. Efficiëntie, daadkracht en prestatiegericht denken zijn onmisbaar. Door een foto vóór en een foto na uw inspanningen te maken kunt u precies zien wat u heeft gepresteerd. Uitzonderlijke prestaties zullen op onze site worden tentoongesteld!

Duur: één dagdeel
Maximaal 20 personen

Interesse? Neem contact met ons op!

Sluit Menu